Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 13 d’octubre

Dia internacional contra els desastres naturals

1979.- Detenció a Madrid, Barcelona i València de la plana major dels GRAPO (Grupo Revolucionario Antifascista Primero de Octubre).

1952.- Naix a Motilla del Palancar el polític, advocat i tercer president de la Generalitat Valenciana, José Luís Olivas, que fou també president de l’entitat Bancaixa entre 2003 i 2008, implicat amb el seu desballestament econòmic i encausat per casos de malbaratament.

1950.- Naix a Xàtiva el polític, empresari i també alcalde d’aquesta ciutat entre 1995 i 2016, Alfonso Rus Terol, militant del Partit Popular que fou empresonat a causa de la seua implicació amb el cas Taula.

1909.- Fa el seu traspàs Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i mestre que tanta influència va tenir sobre l’escola lliure d’ensenyança de temps de la II República.

1609.- Vicent Miron, un jove natural de la vila de Pego, mor penjat a la forca de Vilar de Benaduf, segons consta als escrits del Quinqüe Libri d’aquesta població de la comarca de la Serrania del Túria.

1502.- Inauguració de la Universitat de València, fundada pel Consell de València el 1499, aprovada mitjançant butlla del papa Alexandre VI el 1501 i que va comptar amb la preceptiva llicència del rei Ferran el Catòlic atorgada aquell mateix any 1502.

1244.- El Mestre Martí, ardiaca de la Seu de València, juntament amb el capítol d’aquella, estableix l’alqueria d’Albal per a 32 pobladors.

Comparteix

Icona de pantalla completa