Diari La Veu del País Valencià
Dates i fets del 23 de setembre

2003.- La ministra espanyola de Medi Ambient, Elvira Rodríguez (PP), inaugura la planta dessaladora d’Alacant, una instal·lació que proveirà d’aigua dolça els habitants d’Alacant, d’Elx i d’altres localitats del sud del País Valencià.

2003.- La Generalitat Valenciana anuncia la recuperació del claustre del monestir de Simat de la Valldigna. Es pagà un milió d’euros per a tornar el claustre al seu emplaçament original.

2000.- El nové congrés del PSPV-PSOE, celebrat a Sant Vicent del Raspeig, elegeix Joan Ignasi Pla com a secretari general i tanca la crisi oberta al congrés celebrat al setembre de l’any passat arran del qual l’executiva federal el va obligar a dimitir.

1992.- Mor mentre viatjava camí de Madrid en avió, l’actriu, humoritsa i vedet Mary Santpere, una polifacètica actriu que marcà tendència en el cinema, la ràdio i la televisió de la seua època i que tantes vegades va fer passar bones estones als teatres valencians.

Mary Santpere

1973.- Fa el seu traspàs a Santiago de Xile, el poeta i premi Nobel de Literatura, Pablo Neruda, persona que, a més de diplomàtic, va influir tant i quant sobre els poetes valencians de l’època negra del silenci.

Pablo Neruda

1949.- Naix a Alacant el futbolista valencià Juan Manuel Asensi Ripoll, més conegut en el món esportiu com “Asensi”.

Asensi

1847.- Inaugurat el Teatre Principal d’Alacant.

1801.- L’alcalde de Benifairó informa de la presència, la nit anterior, d’uns homes dirigits per u que es feia anomenar “Tio Pep” que van picar l’escut de la casa senyorial i que van prohibir, sota pena de vida, pagar els drets senyorials.

1285.- Arriba a Sicília Roger de Llúria, al capdavant de 46 galeres per a socórrer la flota de la Corona d’Aragó en la seua lluita contra els angevins francesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa