Amnistia Internacional demana una "resignificació'' del Valle de los Caídos després de l'exhumació de Franco

L'ONG vol que el govern espanyol adopte mesures que permeten la ''dignificació'' del cementeri i el ''resguard respectuós'' de les persones soterrades
11 octubre 2019 18:40h
Amnistia Internacional recorda que al Valle de los Caídos no s'explica que va ser construït amb la feina forçada de milers de persones privades de llibertat, ni s'informa sobre els cossos de les gairebé 34.000 persones que estan soterrades i que, en molts casos, estan allà sense consentiment o coneixement dels familiars. / EUROPA PRESS

BARCELONA (ACN). Amnistia Internacional considera que, amb l'exhumació de Franco, es compleixen les recomanacions fetes per diferents grups d'experts i el relator especial de Nacions Unides però considera que el govern espanyol té ''molta feina a fer'' sobre la ''contextualització i la resignificació'' del Valle de los Caídos, per a poder contribuir a la recuperació i la construcció de la memòria històrica amb una funció ''educativa i preventiva''. 

Per això, confia que el govern espanyol prenga mesures per a la ''dignificació'' del cementiri i el ''resguard respectuós'' de les persones que hi ha enterrades. També espera que s'entenguen les demandes de les persones que vulguen recuperar els cossos dels seus familiars.

En un comunicat, Amnistia Internacional recorda que al Valle de los Caídos no s'explica que va ser construït amb la feina forçada de milers de persones privades de llibertat, ni s'informa sobre els cossos de les gairebé 34.000 persones que estan soterrades i que, en molts casos, estan allà sense consentiment o coneixement dels familiars.

next