Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València adjudica el programa d’atenció a les dones víctimes de violència masclista

VALÈNCIA. L’Ajuntament de València ha adjudicat el programa d’atenció psicològica a dones víctimes de violència i els seus fills i familiars. Aquest projecte consisteix en un programa que es finança amb fons provinents del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Així ho ha explicat aquest matí la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Lucía Beamud: “Creiem que serà un programa molt profitós, i que ajudarà i ampliarà la capacitat d’atenció i de recuperació de les dones víctimes de violència a la nostra ciutat”.

El programa, que compta amb un pressupost de 160.030 euros i una durada de dos anys (amb opció a pròrroga a dos anys més) es divideix en dues parts: una, per a les mateixes dones i, l’altra, per als seus fills i familiars. El pressupost es podrà incrementar fins a un 20% més de forma anual per a poder atendre tota la demanda que puga haver-hi.

L’objectiu del programa són els serveis d’atenció psicològica a dones víctimes de violència masclista a les dependències de l’Espai Dones i Igualtat, així com l’atenció psicològica als fills i familiars de les mateixes en els espais de l’empresa adjudicatària.

“Amb aquest programa potenciem la seua recuperació i restablim el seu estat emocional davant la violència de gènere. S’ha d’estendre a totes aquelles dones que han patit qualsevol tipus de violència de gènere, tant si han denunciat o no el seu agressor, i que estan sent ateses a l’Espai Dones i Igualtat”, ha explicat la regidora Lucía Beamud.

Aquest programa es divideix en diverses actuacions tant a escala individual com col·lectiva. Per la part de l’atenció individual a les dones víctimes, el programa se centra en intervenció en situacions de crisi; valoració de casos i avaluació del risc; disseny d’una intervenció psicològica individualitzada; assessorament, i seguiment de cadascun dels casos. La Regidoria preveu que es duguen a terme 861 atencions individuals, així com 95 sessions anuals dels grups de suport.

Pel que fa a l’atenció col·lectiva en aquests grups, tindran una freqüència setmanal de dues hores de durada, amb un nombre de participants per grup de 20 dones màxim i 10 mínim. En aquestes reunions s’enfrontaran les situacions de crisi, s’intentarà reduir l’aïllament i trencar amb el silenci. Així, es potenciarà la comunicació i la comprensió del procés en el qual es troben o s’han trobat, i es fomentarà la inserció en el teixit associatiu de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa