L'Ajuntament de València construirà prop d'un centenar d'habitatges públics al Cabanyal

El consistori licitarà prop de 2.500 metres quadrats de sòl públic que permetran que la "zona zero" del barri es convertisca en "una de les millors zones per a viure" 
26 desembre 2019 17:46h
L'Ajuntament ha finalitzat les obres de reurbanització del carrer de Sant Pere, que ha visitat aquest dijous la regidora Sandra Gómez. / AJUNTAMENT VALÈNCIA

VALÈNCIA. La regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que l'Ajuntament licitarà prop de 2.500 metres quadrats de sòl públic perquè el veïnat del Cabanyal puga "apostar per tornar al seu barri". Amb aquest projecte, es construiran al voltant de 90 habitatges públics de grandària mitjana. Aquesta iniciativa, segons ha explicat aquest dijous Gómez, es realitzarà a través del Pla Cabanyal, que omplirà el barri d'habitatges que "exemplificaran el seu renaixement".

La vicealcaldessa ha destacat el compromís que van adquirir en aquesta legislatura per a "omplir tots els buits urbans que van ser les zones d'enderrocaments de la corporació del Partit Popular, totes les expropiacions forçoses que es van fer. Volem revertir aquesta situació". Amb aquesta licitació, que treballaran juntament amb la Generalitat Valenciana, es transmet "la seua aposta decidida pel barri". "Cal veure quina part incorporarien ells, quina l'Ajuntament de València i una altra part que podria licitar la iniciativa privada", ha afegit Gómez. 

Tot i això, la regidora ha advertit que "la millora del barri té també una repercussió en el preu de l'habitatge" i que per això s'haurà "d'equilibrar el mercat perquè els preus no es disparen". Per la seua part, el president de l'associació de veïns del Cabanyal-Canyamelar, Félix Estrela, ha assegurat que "el carrer Sant Pere va ser el primer del poble del Cabanyal, va suposar l'inici, i veure'l una altra vegada tot seguit, i no tallat pel projecte depredador de l'Avinguda de Blasco Ibáñez, és una alegria".

La regidora ha visitat hui les obres de reurbanització de la denominada "zona zero" del barri del Cabanyal, que ja no s’anomenarà així perquè "serà una de les millors zones per a viure dins del barri". Ara ja han finalitzat les obres de reurbanització del carrer de Sant Pere que, "juntament amb les obres en marxa que queden, suposaran retornar la vida als carrers que en el seu moment exemplificaren la zona zero en el Cabanyal", ha manifestat Gómez.  

En la reurbanització dels carrers de la "zona zero", dins del projecte ARRU, la vicealcaldessa ha indicat que la inversió realitzada ha sigut d'1,5 milions d'euros, 450.620,50 al carrer Sant Pere. Un carrer pel qual, segons ha explicat Gómez, "era impossible impedir el pas de vehicles" però s'ha modificat per als vianants. A més, la regidora ha destacat el paviment innovador del carrer que s'ha ficat a València per primera vegada i que "permetrà recuperar la memòria històrica del barri" perquè antigament les voreres també eren roges. 

next