À Punt trau al carrer una nova campanya de publicitat per a millorar les dades d'audiència i coneixement

La cadena pública inicia una nova acció de màrqueting a les grans ciutats amb les cares conegudes de la televisió com a principal reclam per a guanyar més televidents
9 febrer 2019 06:00h
La campanya 'Estem on tu' ha estat ideada pel departament de màrqueting de l'empresa pública i no per una firma externa, com en les anteriors accions. / À PUNT MÈDIA 

Pere Aznar i Eugeni Alemany a un autobús; Carolina Ferre i Clara Castelló al mercat, o Jèssica Crespo i Victòria Maso a una cafeteria. Aquestes són algunes de les parelles i les situacions que ha triat À Punt Mèdia per a la nova campanya de publicitat exterior amb la qual pretén consolidar la marca i millorar el seu índex de coneixement entre la ciutadania. 'Estem on tu' és el lema triat per a aquesta campanya de la televisió pública que tracta de guanyar-se, de nou, la complicitat dels valencians.

Després de més de quatre anys de silenci, el retorn de la televisió pública valenciana no està sent fàcil. Amb una audiència atomitzada i acostumada –per imperatiu del govern del PPCV– a estar durant anys sense mitjans de comunicació públics, a À Punt Mèdia li està costant entrar a les cases dels valencians més del que segurament la direcció de la cadena desitjava.

Per a intentar arribar a les cases que encara no han sintonitzat À Punt o que no han donat una oportunitat a la programació dels nous mitjans públics, l'empresa ha posat en marxa aquesta setmana una campanya de notorietat que des de fa uns dies es pot veure a les àrees urbanes de València, Castelló de la Plana i l'eix Alacant-Elx.

Des del departament de màrqueting d'À Punt justifiquen la planificació d'aquesta campanya per la necessitat de recordar a la gent que la televisió pública "ha tornat". Aquesta campanya, que a diferència de les dos primeres està ideada i executada pel personal dependent dels mitjans públics, portarà a tanques, marquesines, autobusos i altres suports de gran format un missatge molt clar: "Estem on tu". "La idea és molt senzilla: que es veja la marca", expliquen des del departament responsable de la campanya. "Volem que es veja bé el logotip d'À Punt, que no hi haja cap dubte quan vas amb el cotxe o passes caminant per baix d'un cartell que es tracta d'un anunci d'À Punt", assenyalen.

La campanya utilitza algunes de les cares més conegudes de la televisió. En la imatge, les periodistes Jèssica Crespo i Victòria Maso. / À PUNT MÈDIA

La campanya està pensada per a estar al carrer entre tres setmanes i un mes i compta amb un pressupost de 161.427 euros. En les creativitats s'ha utilitzar la imatge d'algunes de les cares més conegudes de la cadena, com és el cas de les presentadores dels magazins Clara Castelló i Carolina Ferre; els humoristes Pere Aznar i Eugeni Alemany; la presentadora Jèssica Crespo –tria personal de la direcció de la cadena– i els esportistes David Albelda i Natxo Rodilla.

De les tres campanyes de promoció de la cadena que s'han fet des de l'engegada en 2017 dels mitjans de comunicació públics, 'Estem on tu' és la més econòmica gràcies al fet que l'han elaborat treballadors de la casa. Abans, en 2017, es va llançar la campanya 'Hola' per a donar la benvinguda a l'espai web dels nous mitjans i, en maig de 2018, es va llançar la campanya 'Tenim molt a contar', tot just abans de l'inici de les emissions de la televisió. Totes dues campanyes van ser encarregades a l'agència After share, propietat del conegut publicista Risto Mejide.

Màrqueting a peu de carrer

"Sabem que la millor acció de màrqueting és eixir en la tele". Aquesta premissa la tenen clara en À Punt, que ha optat per traure al carrer alguns dels seus programes o espais televisius. Així, À Punt directe ha fet emissions en exteriors, com ara en la Fira de Tots Sants de Cocentaina, i El matí À Punt porta dos dies a la setmana la seua gastroneta a alguna localitat del territori. També recentment l'espai infantil La Colla ha protagonitzat un festival itinerant que, de moment, ja ha fet parada a Castelló de la Plana i València.

La campanya també està present en línies d'autobús urbà de València. / À PUNT MÈDIA

Des de la cadena expliquen que amb aquestes accions s'aconsegueix, d'una banda, donar a conéixer la programació de la televisió i, d'altra, nodrir de continguts els programes. En aquest sentit, també en À Punt directe es fa la secció de l'Antenista, que facilita la sintonització de la cadena en aquelles cases on encara no es veu À Punt.

Aquestes accions estan tenint l'efecte esperat? Preguntats pels resultats de l'estratègia de màrqueting, des de la cadena rebutgen donar xifres de la incidència que les accions de promoció puguen estar tenint en les dades d'audiència o sintonització però asseguren que "estan tenint efectes positius".

Al marge de l'avaluació de la campanya, que acaba de començar, la realitat és que À Punt ha vist la necessitat de fer un nou esforç en promoció per a tractar de guanyar presència entre la ciutadania després de dos modestes –que no barates– campanyes de llançament que no van deixar molt satisfeta la direcció de la cadena.

next